Press "Enter" to skip to content

Buz Gibi Ayazda Ölüme Terk Edilmişti Yaralı 300 Uygur Genci

Hep zulüm gördü Uygurlar Çin`de

Son yeniləmə: 5 Fevral 2022 14:31

Bayraqdar.info – 5 Şubat 1997 günü soykırımcı Çin Doğu Türkistan’daki sonu gelmez katliamlarından birini daha gerçekleştirmişti.

Kadir Gecesini evlerinde ihya etmekte olan Uygurlar`a reva görülen hakaret ve şiddeti protesto için toplanan sivil halka ateş açılmış, onlarcası şehit edilmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı.

Çin Kızıl Ordusu yaralıları tedaviye izin vermiyordu. Saatlerce eksi 20-30’lara varan soğukta bekletildiler yaralı Uygurlar. Ve -görgü tanıklarının ifadesine göre- çoğu genç 300 kadar kadın-erkek de bu şekilde katledildi. Sağ kalabilenlerin çoğu da onulmaz şekilde sakat kaldı.

Çin vahşeti bununla da yetinmeyecekti:

İnsan avcılığına çıkılarak binlerce kişi göz altına alındı. Onların önemli bir kısmından bir daha haber alınamadı.

Mahkeme önüne çıkartılanlardan ise 200’e yakın insan idama mahkum edildi, 100’e yakını da müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ve bu katliamlar hız kesmeden her fırsatta tekrarlanmaya devam etti Çin Halk Cumhuriyeti tarafından: Yarkent’te, Urumçi’de, Kaşgar’da, Turfan’da… her yerde aralıksız sürdürüldü.

Ve…

Türklerin beşiği, İslam medeniyetinin yeniden ivme kazanıp cihana yayıldığı bu topraklar bugün tümüyle bir Çin Toplama Kampına çevrildi.

Evet, biliyoruz ki Çin her yerde propaganda faaliyetlerini ve ekonomik nüfuzunu arttırmış durumda. Bu yüzden bu gerçekler kimi kişi ve gruplarca saklanmaya çalışılıyor, ya da Çin hatırına görmezlikten geliniyor. Bir çoğumuz da farklı saiklerle duymak ve görmek istemiyoruz.

Ama biz vicdan sahipleri için hatırlatıyoruz; hiç olmazsa buğz edilir diye!

Diğer yandan inandığımız bir gerçek var: ZULÜM EBEDİ PAYİDAR OLAMAZ!

Gulca şehitlerinin ve Çin devleti tarafından katledilen tüm Doğu Türkistanlıların ruhları şad olsun.

Abdulhamit Avşar

Doğu Türkistan Cumhuriyeti sayfasından alıntıdır

Mission News Theme by Compete Themes.