Press "Enter" to skip to content

Türkiye’de Milliyetçiler MHP’de Birleşecektir

Dos. Dr. Fatih ÇAĞATAY

Son yeniləmə: 18 Aprel 2024 08:54

Dos. Dr. Fatih Çağatay Baz – Özel olarak BAYRAQDAR MEDİA için

BAYRAQDAR MEDİA – Türk milletinin ilerlemesini, gelişmesini amaçlayan siyasi görüşe Türk milliyetçiliği diyoruz. Türk milliyetçiliği görüşü kavramsal anlamda Türkçülük ideolojisini de içinde barındırır. Türkiye’ de siyasal anlamda milliyetçilik Yusuf Akçura, Ziya Gökalp, Hüseyin Nihal Atsız gibi yazarlarla şekillendi.

1969 yılına gelindiğinde CKMP’nin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ne dönüşmesiyle Türk milliyetçileri MHP çatısı altında birleşti. MHP 55 yıldır Türk milletine hizmet etmektedir.

Son yıllarda yeni parti kurma hevesinde olan başta İyi Parti olmak üzere hem genel hem de yerel seçimlerde düşüşler yaşamışlar ve vadettikleri beklentileri seçmenlerine yaşatamamışlardır. 2017 yılında kurulan İyi Parti 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası olağanüstü kongreye gitmek zorunda kalmıştır. Aynı zamanda mevcut genel başkanı yeniden aday olmayacağını da dile getirmiştir.

Yine 2021 yılında kurulan Zafer Partisi milliyetçi söylemlerde bulunmuş seçimlere katılmıştır. 31 Mart yerel seçimlerinde % 1 – 2 bandında kalmıştır.

Belirli dönemlerde yeni siyasi partiler kurarak milliyetçi oylara talip olduğu iddiasında bulunanlar başarılı olamamış, Türk milliyetçileri yarım asrı aşan süredir varlığını sürdüren MHP’ de buluşmuştur. MHP Türkiye’de zor zamanlarda aldığı kararlarlar ile Devletin bekasına hizmet etmiştir. İhtilaller, muhtıralar atlatılmış, 15 Temmuz darbe girişimi MHP’nin duruşu ve mücadelesi ile saf dışı bırakılmıştır. Yine son dönemde Cumhur İttifakı ile ülke genelinde, başta bölücü terör örgütü olmak üzere oynanan oyunlar karşılığını sert bir şekilde görmüştür.

MHP sadece Türkiye’de değil başta Azerbaycan olmak üzere, Türk’ün var olduğu tüm coğrafyalar için Türk milliyetçiliği politikasını sürdürmektedir.

Bilge Lider Dr. Devlet Bahçeli’nin aldığı kararlar yaşanan süreçlerde haklılığını ortaya koymuştur. Bu anlamda kısa süreli politikalar üretmek pahasına kurulmuş olan veya kurulacak olan, milliyetçi söylemlere sahip siyasi oluşumlar ya kısa sürede kaybolmakta ya da tekrar MHP çatısı altında siyaset yapma arzusundalardır. Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi belli tarihlerde çağrıda bulunmuş “Evinize dönün” demiştir. Türk milliyetçilerinin şu ana kadar MHP dışında arayışları beyhude olmuştur. Çünkü izlenen politika ve alınan kararlar sadece yerel gündemi değil uluslararası gündemi ilgilendirir niteliktedir.

Türkiye’de milliyetçilerin yükselişi, 2023 Genel Seçimlerinde Türk Milliyetçiliği şahlanışta yorumlarına sebep olmuştur. Yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milliyetçilerin seçimi belirlediği ifade edilmiştir. Türk halkı sandığa gittiğinde basireti ile “Önce Ülkem ve Milletim..” söylemini şiar edinenlerin yanında yer almaktadır. Bu yüzden seçim öncesi gerçekleştirilen anketlerin aksine MHP bazı odakları şaşırtmaya devam etmektedir. Önümüzdeki seçimlerde ise Türk milliyetçilerinin bir çatı altında toplanması hayra vesile olacaktır. Tüm bu çıkarımlar neticesinde bu adres yarım asrı aşan bir çınar olan Milliyetçi Hareket Partisi’dir.

İlk şərhi yaza bilərsiniz

Lütfən, buyurub bir şərh yaza bilərsiniz

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Mission News Theme by Compete Themes.