Press "Enter" to skip to content

Urfa-Laçin: Bir ziyaretin hikayesi

Şanlıurfa Böyükşəhər Bələdiyyəsinin başqanı Zeynel Abidin Beyazgül (ortada), Haliliye Bələdiyyəsinin başqanı Mehmet Canpolat (solda) və Hüseyin Büyükfırat (sağda)

Son yeniləmə: 5 Yanvar 2023 18:31

BAYRAQDAR MEDİA – Xəbər verdiyimiz kimi, 2022-ci ilin son günlərində qardaş Türkiyənin Şanlıurfa Böyükşəhər Bələdiyyəsinin başqanı Zeynel Abidin Beyazgül və Haliliye Bələdiyyəsinin başqanı Mehmet Canpolat Azərbaycanda səfərdə olub.

Səfər zamanı bir sıra maraqlı anlar yaşanıb və Türkiyə-Azərbaycan İş Adamları və Sənayeçilər Birliyinin (TÜİB) sədri Hüseyin Büyükfırat öz sosial şəbəkə hesabından həmin anlarla bağlı maraqlı yazı paylaşıb. Yazının bizim oxucular üçün də maraqlı olacağını nəzərə alaraq, müəllifin razılığı əsasında dərc edirik.

“Tək millət – tək ürək”dən “Qardaş ailə”yə

Azerbaycan’a geldiğim ilk yıllardan (1992) itibaren, düzenli olarak özellikle savaş mağduru aileleri ziyaret ederim. Ve hatta onlardan bir çoğuyla ailece yakından görüşüyoruz. Ve 20 yıldan fazladır bizde çalışan değerli insanlarla şirketimizde emektaşlığımız devam ediyor….

Salih Tüfekçi dostum ve Ali bey, Sumgayıt şehrinde güzel Laçin’imizden bir aileyle tanış olmaya vesile oldular. Akşam biraz geç olsa da ailemize misafir olmuştuk. Çay içmeye gidecektik, çünkü akşam yemeğine başka yerde olacaktık, özelikle de aileye haber etmesini rica etmiştim Salih kardeşime. (Özelikle hazırlık yapmasınlar diye).

İki sürprizle (Laçin’li) aile bizi karşıladı!

1-Aile aslen Urfa’dan olduklarını söyledi. Dedeleri oradan Nahçivan üzeri Laçin’e yerleşmiş ve hep memleket hasreti çekmişler. Sovyet döneminde hiç gidememişler Urfa’ya ve sürekli Urfa yöresine ait Türküleri dinleyerek hasret giderdiklerini titrek bir sesle dile getirdi Taqet….

2- Yaklaşık gece saat 11 veya 12 sıralarıydı, kesilmiş pişirilmiş kuzu yemek masasına konuldu.

“Misafir gelmiş bir kuzu ikram etmeden gönderilir mi!” dedi ev sahibi koca yürekli Laçinli.

İşte o zaman bir daha anladım ki İbrahim Peygamberin duası ve misafirperverliği hep devam edecek ve ediyor….

İşte Şanlı Urfa Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye başkanı Mehmet Canpolat ve ailesiyle beraber bu değerli ailemizi ziyaret ettik. Başkanlarımız aileyi Urfamıza davet etti 1 asır sonra aile Urfa’yı ziyaret etmiş olacak inşaallah.

İşte İnsanlık! İşte güzellik!

Değerli belediye başkanlarımız ve değerli ailelerinin güzel yürekleri.

Teşekkürler, başkanlarım!

İbrahim aleyhisselâmın ve bütün güzel insanların ruhu şad olsun.

Onların mirasını taşıyan insanlar hep var olsun. İyi ki Urfalıyız, iyi ki İbrahim milletindeniz.

Mission News Theme by Compete Themes.